Enga inside: - Skal det være en chili-kule?

Nå har jeg ei høne eller to å plukke med Jonatan Tollås Nation. Ufint, er bare fornavnet.

Tollås Nation er DJ i garderoben for tida. Mandag morgen var det halvannet døgn siden Chuck Berry døde, men hva gikk over anlegget? Den sedvanlige suppe-pop’en.

- Ærlig talt, sier jeg. – Chuck Berry døde for noen timer siden, og så spiller dere denne drittmusikken? Det handler om respekt! Chuck Berry var mannen som lagde rock ‘n’ roll!

Det tar brøkdelen av et sekund før Daniel melder seg på. Bombe. Han foreslår at vi skal gå til Chuck Norris; så vidt jeg veit en amerikansk action-skuespiller som ble født rundt starten av andre verdenskrig.

Det ender med et slags kompromiss, som jeg innrømmer at jeg ikke tar i første omgang. Kanye West. Men så – hva er det som tyter ut av høyttalerne? Refrenget til «21st Century Schizoid Man»! Midt inni rappinga til herr West! Og da er jo jeg plutselig på hjemmebane, med Vallhalls aller flotteste luftgitar-riff på lager.

- Glem Kanye West, mener jeg. – Veit dere hvem han har stjælt dette refrenget fra?

Annonse:
Rungende taushet. Daniel er allerede på vei ut i hallen, og får ikke med seg mitt foredrag om at denne sangen stammer fra albumet «In the Court of the Crimson King» - albumet som definerte progrocken, allerede i 1969.

- Historieløs ungdom, sier jeg – men dagen etter er det tid for gjengjeld.

Da blir jeg nemlig, i høyst vennlige former, tilbudt ei «chili-kule». Av? Tollås Nation. Jeg burde selvfølgelig ant ugler i mosen. Men som den høflige mannen jeg er takker jeg etter hvert ja, selv om jeg er midt inne i et kamferdrops.

Å fysjamei! Jeg er av typen som når jeg en sjelden gang er på restaurant kan finne på å bestille vindaloo på indisk. Men dette er det jævligste jeg noen gang har vært borti!

Det skulle gå bortimot en time før ganen var sånn noenlunde i vater, men da jeg fikk igjen stemmen fikk jeg anledning til en kort konversasjon med Ronny Deila. Folkens, her kommer gode nyheter:

- Hva gjør deg mest fornøyd, Ronny – 10 mål framover på to treningskamper, eller 0 baklengs?
- Umulig spørsmål. Skjønner du virkelig ikke at det henger sammen?

Mulig det, Deila. Mulig det.

Annonse fra Eliteserien: