Enga inside: Sandberg fra 11-meter’n?

Hvem skal ta straffene i år? Moa? Daniel? Eller kanskje …?!

Ronny Deila er tilbake på feltet fra et par dagers utvida Spania-opphold - og jeg benytter sjansen umiddelbart til å forhøre meg.

Hva har han tenkt i anledning årets straffe-eksekutør? Moa og Daniel vil ganske sikkert si at de «aldri har bomma på straffe». Sannhet med modifikasjoner. Men ingen skal ta fra dem at de er sikre fra krittmerket, begge to.

Men nå har det seg sånn, at jeg daglig befinner meg rundt 16-meter’n. Noen ganger, når Gjermund Østby har ropt «pause», stiller Marcus Sandberg seg opp rundt straffemerket. Bang! Når han treffer, og det gjør han som regel, er det ingen keeper i verden som tar straffene hans.

Så kanskje … tenker jeg – og rusler ut til Deila, for å spørre:

- Har du bestemt deg for hvem som skal ta straffene?
- Du mener at DU bør ta dem?! Du står jo på 11-meter’n hele formiddagen!
- Nei! Nei! Nei! Men har du sett Marcus ta straffe?

Jeg aner vel trøbbel borte i hjørnet til Daniel og Moa i morgen den dag. Men jeg tar sjansen. Fotball handler om konkurranse, ikke minst spillerne imellom, de som er på lag. Jeg skulle likt og sett en slags amerikansk uttaking en dag. Daniel, Moa og Marcus. Fem straffer hver. Mot Aslak Falk i mål. The winner takes it all.

Er’u profesjonell fotballspiller, så er’u profesjonell fotballspiller.

Annonse fra Eliteserien: